OVER MIJ

Wie ben ik ?

Een prettig gestoord persoon ( zoals ik mijzelf graag omschrijf ) genaamd Philip Jong Loy.
Begin jaren 90 samen met mijn moeder en wijlen mijn oma in Nederland neergestreken waarna ik mij meteen in Utrecht heb genesteld. Sindsdien ben ik nooit meer uit de 4e grote stad van Nederland verhuisd.

Fotografie is wat ik graag doe. Geen cliché verhaal over hoe het mijn ‘passie’ is. I just love it en mij zul je nauwelijks tot nooit zonder camera op stap zien.

In 2001 kocht ik een Minolta E201 en begon ik lukraak van alles en nog wat foto’s te schieten. Een jaartje later volgde een Minolta S404 waarmee ik op een paar lokale feestjes in Utrecht en later, namens PartyPeeps2000.com, landelijk actief werd. In 2005 werd ik de trotse eigenaar van mijn allereerste dSLR camera ( Canon Eos 300D ) waarna het een beetje begon te kriebelen om het vak serieuzer aan te pakken. Ik beschik btw nog steeds over die 300D en het werkt nog. Ik ben heel erg zuinig op mijn spullen. Vanaf 2013 ben ik zelfstandig verder gegaan.

Een officiële leerachtergrond heb ik niet. Door jarenlange trial en error heb ik het vak mijzelf meester gemaakt. Ik ben nog verre van ‘perfect’ (wat is perfect ?) maar leergierig ben ik wel en ik streef er altijd naar om middels nieuwe technieken de lat steeds hoger voor mezelf te leggen.

Zakelijke fotoreportages, huwelijken, club/nightlife, verjaardagen, fotoshoots, familieportretten, zwangerschapsportretten, beauty pageants en modeshows is waar ik mij graag mee bezig hou. Een beknopt overzicht daarvan treft u hier op mijn website aan. Wees ook zo vrij om mij op Facebook en/of Instagram te volgen. Ook op 500px ben ik redelijk actief.

Mocht u van mijn diensten gebruik willen maken dan kunt u zowel telefonisch als middels de mail contact met mij te leggen. Ik sta u graag te woord en hoop u graag met mijn camerawerk te kunnen verblijden.

#LongJoyPhotography : You Name It, We Click It

Skip to content