Het is ook alweer een poos geleden sinds ik mijn laatste blog post heb geplaatst.

 

Ik heb het de afgelopen tijd nogal drukjes gehad. Soms denk je dat een periode van rust eraan zit te komen, maar onverwachts komt het 1 en ander op je pad waardoor je uiteindelijk toch van hier naar daar moet rennen. Natuurlijk absoluut niet erg…ik bedoel..ik blijf actief en zo kom ik toch inspirerende personen tegen. De 20% studio-reportages korting, welke afgelopen december en januari gold, droeg daar ook een beetje aan bij. Wellicht dat ik zo een actie later dit jaar weer zal doen dus hou mijn website in de gaten.

 

De uitgaans-scene zal ik niet zo zwaar actief in zijn zoals in het verleden wel het geval was. Ik zal het nog wel opzoeken ( heb een aantal vaste opdrachtgevers ) maar na 10+ jaren in de party-scene bezig te zijn moeten de batterijen misschien weer opgeladen worden. Het #Throwback #Thursday #TBT – project waar ik een jaar geleden mee ben begonnen heeft mij ook duidelijk gemaakt hoe de scene de afgelopen 10 jaar is veranderd. Nogmaals…ik ben hartstikke blij dat ik destijds van zowel Holiday Jam en Partypeeps2000.com de kans heb gekregen om feestend Nederland zoveel mogelijk op de gevoelige plaat vast te leggen.cNatuurlijk waren er zo nu en dan ook mindere periode’s maar hey…nobody said life was going to be easy. Helaas ben ik meer fotoreportages kwijtgeraakt dan ik dacht ( cd-rot ) maar heb ik nog steeds voldoende over om nog makkelijk elke donderdag iets te plaatsen. Mocht je geinteresseerd zijn in wat ik het afgelopen jaar zoal heb geplaatst, bekijk de vele foto-albums op mijn Facebook-page.

 

Voor dit jaar wil ik mij meer op bedrijfsreportages richten. Evenementen, portretten, seminars of met mijn mobiele flitsset/photobooth op diverse bijeenkomsten aanwezig zijn. In 2014 heb ik de nodige connecties gelegd dus is het afwachten wanneer ik daar de vruchten van kan plukken. Graag zou ik ook meer commerciële fashion-opdrachten willen doen dus mocht je iemand kennen die een persoon als mij behoorlijk goed kan gebruiken voor diens event- of productfotografie, schroom niet om diegene naar mijn website door te verwijzen.

 

Tussendoor heb ik ook de tijd genomen om de portfolio hier op mijn website eens grondig te herstructureren.

 

De vorige was, dankzij de gallery plug-in, een beetje te chaotisch opgebouwd. Door de tijd heen werd hij steeds stabieler waardoor ik de werking ervan beter begon te snappen. Ik heb veel oud materiaal van 2008 tot 2012 eruit gegooid ( zijn nog wel te vinden op mijn Facebook-page ), meer categorieën aangemaakt en ook extra foto-materiaal toegevoegd die ik al die tijd op mijn externe harde schijven had staan maar er niets mee deed. Als je 15 gig webspace van je hostingprovider hebt gekregen dan moet je het ook gebruiken want anders is het zonde als je er niets mee doet denk ik dan. Op het moment van spreken heb ik 4,5 gig in gebruik dus ben ik tevreden.

 

Ik vind het ook fijn om te zien hoe mijn werk de afgelopen jaren, in positieve zin, is veranderd. Ik zal niet zeggen dat ik de slechtste ben, ik zal ook niet zeggen dat ik de beste ben maar natuurlijk zal ik er altijd naar streven om mijn kwaliteit altijd een lat hoger te leggen. In de fotografie business is er nog genoeg te leren dus zal er altijd wel iets te verbeteren zijn.

 

 

Till next time.

 

 

 

 

Een aantal trouwe bezoekers van mijn Facebook Page is het al opgevallen. Sinds vorige week post ik oude foto’s uit de tijd dat ik actief was voor PartyPeeps2000.com op de page.

Vandaag, precies een jaar geleden, sloot de website haar deuren. Vanaf het jaar 2000 tot en met 2007/2008 was het een zeer populaire site, met grote community, waar menig uitgaanspubliek terecht kon voor informatie over feestjes, events en met name foto’s die dat weekend ergens in een uitgaansgelegenheid waren gemaakt.

10171086_735938186426843_2031667260906892472_n pp2g.nl pp2g_homepage_560_339_s_c1

Partypeeps2000 ( later pp2g ) richtte zich met name op de Urban Community waar andere partysites zich voornamelijk bezighielden met de traditionele nederlandse trance, dance en house-muziek.  Ik trad in 2003 toe tot het fotografenteam en mede dankzij diverse fotografen, die ik op feestjes tegenkwam, nam mijn kennis over de fotografie toe.

Na 2007 begon sociale media ( Hyves toendertijd ) haar intrede te doen en dat zorgde langzamerhand voor dalende unieke bezoekers-aantallen. Toen ook Facebook aan de deur begon te kloppen….tsja..de rest laat zich raden.

In ieder geval zal ik mijn best doen om elke donderdag wat ‘old-skool’ – fotoreportages op mijn Facebook-Page te plaatsen. Reden waarom ik het ook doe is omdat ik veel foto-materiaal op goedkope cd’s heb gebrand die kuren vertonen ( zijn slecht leesbaar of zijn gewoon leeg….Cd-rot dus ) en ik wil voorkomen dat dergelijk fotomateriaal voor altijd verloren gaat. Mocht je dus enige bekende gezichten tegenkomen…feel free to tag them.

31 december 2013..

Over een aantal uur vieren wij feest, eet Nederland massaal oliebollen/appelflappen, drinken wij champagne en luiden wij 2014 in. Voor velen is een nieuw jaar een nieuw begin. Niet voor mij…ik ga gewoon verder waar ik in 2013 mee geeindigd ben namelijk mijzelf in elk opzicht blijven verbeteren.

 

Het jaar 2013 was voor elk individu een periode waarin veel is gebeurd..zowel goed als slecht. Traditiegetrouw staan veel mensen stil bij wat men heeft meegemaakt en in hoeverre het een impact op zijn/haar leven heeft gehad op zowel privé als zakelijk vlak.

De afgelopen weken heb ik diverse Facebook status-updates van mensen gelezen die hun hoogte en dieptepunten hebben opgesomd. Heel indrukwekkend om te lezen en dat zet mij automatisch ook aan het denken over wat mijn hoogte- en dieptepunt van het afgelopen jaar zijn geweest.

 

Over het algemeen is elke dag in 2013 wel een hoogtepunt geweest. Ik weiger namelijk over dieptepunten te spreken. Elke dag werd ik mentaal uitgedaagd om het maximale uit mezelf te halen zodat ik als persoon kon groeien. Het feit dat ik vandaag op 31 december 2013 u dit meedeel geeft aan dat het mij is gelukt.

Het runnen van een eigen business is niet makkelijk maar niemand heeft gezegd dat het leven over rozen gaat. Voor sommigen verloopt het iets vlotter, voor anderen iets stroever maar het belangrijkste is hoe je er mee omgaat en wat dat betreft durf ik toe te geven dat ik op zakelijk vlak het één en ander heb opgestoken qua ervaring.

 

Over het afgelopen jaar heb ik veel nieuwe opdrachtgevers mogen leren kennen. Mensen die in mijn kunnen geloofden en gebruik hebben gemaakt van mijn diensten voor zowel privé als zakelijke doeleinden. Ik dank U allen daarvoor en hoop dat wij diezelfde samenwerking ook in het nieuwe jaar voort zullen zetten en ons netwerk uit kunnen breiden door alle creativiteit en kennis met elkaar te delen.

Ook wil ik degenen bedanken die mij zo nu en dan hebben geholpen met mijn business. Nu wil ik eigenlijk niet persé namen opnoemen uit vrees dat ik er een aantal vergeet maar Erik de Vries ( verantwoordelijk voor mijn website ) verdient een eervolle vermelding. Nogmaals mijn dank aan jou voor het bouwen van mijn website. Ik heb hem persoonlijk nog nooit ontmoet…alleen digitaal afgeknald in Unreal Tournament uit 1999. 😉 ( The good ol’ days )

 

Ik wens jullie allemaal het beste voor 2014. Dat het geluk u allen moge treffen. Natuurlijk zullen er ook mindere momenten zijn maar zoals ik al eerder schreef…het leven gaat niet over rozen. Het is een weg die wij allemaal af moeten leggen en zo nu en dan zullen er hobbels zijn die wij moeten overwinnen.

 

Geniet ze vannacht…..wees voorzichtig met vuurwerk mocht je je eraan wagen en hopefully c ya soon in 2014… 🙂

 

 

Philip Jong Loy

 

Een gruwlijke outdoorshoot letterlijk en figuurlijk in het water valt..??

Je gaat in de studio verder en maakt er nog steeds een top fotoshoot van.

De foto’s van Robin Rotterdam Battle of the Drums 2013 staan online.

Ze zijn te vinden op onze Facebook-pagina.

Geniet en tag ze.. 😉

Is uiteindelijk niet uitgekomen.
De Rotterdam Unlimited Parade, het voormalige Zomercarnaval, is uiteindelijk zonder 1 spatje water zeer succesvol verlopen.
Aan het begin van de dag maakte vrijwel iedereen zich zorgen dat we een regenachtige dag tegemoet zouden gaan maar uiteindelijk hebben wij van een zonnige dag mogen genieten.

Een zeer uitgebreide fotoreportage zal later deze week op onze Facebookpagina te bezichtigen zijn.

1,5 maand eerder dan normaal maar ook dit jaar zijn we present op het carnaval-evenement in Rotterdam.

Een complete fotoreportage zal in de loop van volgende week op onze Facebookpagina verschijnen. Hou het dus goed in de gaten.

Gisteravond hebben wij gefotografeerd op de FHM Buurmeisje 2013 verkiezing.

Een complete fotoreportage zal zsm op onze Facebookpagina verschijnen.

Ook vandaag wordt er gefotografeerd op de zomercarnaval queen election.

Fotoreportage zal zsm op onze Facebookpagina verschijnen

Iets langer dan de bedoeling was….maar hier is ie dan..mijn nieuwe site. Een heel andere opzet maar afgaand op de huidige tijd was dit de beste keuze.

Ook nu zou ik Frozenland willen bedanken voor de tijd en moeite die hij hierin heeft gestoken. Mocht je dus een nieuwe website willen bouwen..dan kan ik hem naar hartelust aanbevelen.

In de komende tijd zal de site verder geoptimaliseerd worden om een nog betere surfervaring te garanderen. Voor nu..enjoy…

Vriendelijke groet

Philip Jong Loy