De maand juli is aangebroken en dat betekent dat wij afstevenen op het Zomercarnaval evenement dat eind deze maand in Rotterdam plaatsvindt.
Het is geen geheim dat ik hier altijd vol enthousiasme naar uitkijk. De kleurrijke stoet…de vrolijke mensen…het caribbean gevoel….ja..laat maar komen.
Traditiegetrouw wordt een week, voor de grote straatparade, de Zomercarnavalqueen election gehouden. En ook dit jaar had ik de eer om het fotowerk voor een paar Queens leveren.

  Untitled-1

Waar ik vorig jaar de Queens van 2 groepen heb mogen fotograferen zijn het er 3 dit jaar te weten Dyonne Bennett van Passionada Entertainment met het thema “New Age”, Rannathielle Bitorina van Caribbean Love met het thema “The Sea of Love” & Steffany Taveras van Kingdoms Under The Sun met het thema “The Court of Montezuma”.
Af en toe vroeg ik me wel af of dat niet iets teveel van het goede was maar aan de andere kant is het toch altijd leuk als men jou deze taak toevertrouwt.

Untitled-2

Naast deze 3 kandidates zijn er ook nog 4 andere jongedames die kans maken op de titel. Wie dat allemaal zijn kun je zien door naar www.Kiesjezomercarnavalqueen.nl te gaan.
Ik wens elke deelneemster veel succes. Het zullen spannende weken worden met natuurlijk als hoogtepunt de election dat op 18 juli 2015 in het Hofpleintheater te Rotterdam plaats zal vinden.
Ik zal ook aanwezig zijn om een fotoreportage van de avond te maken dus mocht je mij zien….tik me gerust aan….ook al heb ik het druk. Het zal namelijk iets lastiger worden om mij een week later aan te spreken als de straatparade door het centrum van Rotterdam trekt.  😉

Untitled-3

Op maandag 30 maart 2015 was het zover…Hét Rozengala 2015 dat wederom in Studio 21 te Hilversum werd gehouden.
Het evenement is ontstaan uit Stichting Pijn Bij Kanker dat door Ernst Daniel Smid is opgericht met als doel oplossingen te vinden om de pijn te verzachten waar veel kankerpatiënten mee te maken krijgen. Toen ik er 1,5 jaar geleden ook bij was vond ik het zeer indrukwekkend om te zien hoe veel bekende nederlanders hun medewerking aan dit evenement verleenden om zodoende het goede doel te steunen.

rozengala

Aangekomen in Studio 21 kregen de gasten een drankje aangeboden waarna er in de aankomsthal gezellige gesprekken over en weer werden gevoerd.
De organisatie had aan alles gedacht…kleine details die de sfeer bevorderden, paparazzi-fotografen overal aanwezig om het aanwezige publiek op de gevoelige plaat vast te leggen…Men genoot en dat was het belangrijkste.

rozengala2

De show werd geopend door Karin Bloemen, Leonie Meijer en Francis van Broekhuizen waarna Ernst Daniel Smid de presentator van de avond, Roué Verveer, aan ons voorstelde. Edsilia Rombley, Thomas Berge en Tim Wes lieten daarna ook van zich horen en toen was het al duidelijk dat ook deze avond een knaller zou worden.

rozengala3

Ook op dit gala was er een voortreffelijk diner aanwezig. In afwachting daarvan nam ik even de tijd om van zoveel mogelijk tafels een groepsfoto te maken. Altijd leuk als men op die manier achteraf aan de leuke avond wordt herinnerd.

rozengala4

Hoogtepunt van de avond vond ik, persoonlijk gezien, het optreden van Boy Looijen en Laura Stullich. Zelf had ik nog nooit van ze gehoord maar met hun rhönrad-optreden hebben zij elke aanwezige in de zaal diverse ooeeee’s en aaahh’s bezorgd. Was heel prachtig om te zien.  Diederik Jekel was dit keer verantwoordelijk voor de veiling waar er diverse attributen zoals een voetbalshirt, lezingen, weekendje weg, theaterkaarten en overige onder het aanwezige publiek te koop werd aangeboden.

rozengala5

Na optredens van Anita Meijer en Sef Thissen werd een totale opbrengst van 126.100 euro bekend gemaakt dat met luid applaus werd ontvangen. Voor Ernst Daniel Smid was het wederom een emotioneel moment waarbij hij iedereen bedankte die dit gala tot een enorm succes heeft gemaakt. Ruth Jacott zorgde daarna voor een spectaculair afscheidsoptreden waarbij iedereen flink uit haar dak ging.
Wees zo vrij om de beknopte fotoreportage van het event te bekijken.

 rozengala6

Het is ook alweer een poos geleden sinds ik mijn laatste blog post heb geplaatst.

 

Ik heb het de afgelopen tijd nogal drukjes gehad. Soms denk je dat een periode van rust eraan zit te komen, maar onverwachts komt het 1 en ander op je pad waardoor je uiteindelijk toch van hier naar daar moet rennen. Natuurlijk absoluut niet erg…ik bedoel..ik blijf actief en zo kom ik toch inspirerende personen tegen. De 20% studio-reportages korting, welke afgelopen december en januari gold, droeg daar ook een beetje aan bij. Wellicht dat ik zo een actie later dit jaar weer zal doen dus hou mijn website in de gaten.

 

De uitgaans-scene zal ik niet zo zwaar actief in zijn zoals in het verleden wel het geval was. Ik zal het nog wel opzoeken ( heb een aantal vaste opdrachtgevers ) maar na 10+ jaren in de party-scene bezig te zijn moeten de batterijen misschien weer opgeladen worden. Het #Throwback #Thursday #TBT – project waar ik een jaar geleden mee ben begonnen heeft mij ook duidelijk gemaakt hoe de scene de afgelopen 10 jaar is veranderd. Nogmaals…ik ben hartstikke blij dat ik destijds van zowel Holiday Jam en Partypeeps2000.com de kans heb gekregen om feestend Nederland zoveel mogelijk op de gevoelige plaat vast te leggen.cNatuurlijk waren er zo nu en dan ook mindere periode’s maar hey…nobody said life was going to be easy. Helaas ben ik meer fotoreportages kwijtgeraakt dan ik dacht ( cd-rot ) maar heb ik nog steeds voldoende over om nog makkelijk elke donderdag iets te plaatsen. Mocht je geinteresseerd zijn in wat ik het afgelopen jaar zoal heb geplaatst, bekijk de vele foto-albums op mijn Facebook-page.

 

Voor dit jaar wil ik mij meer op bedrijfsreportages richten. Evenementen, portretten, seminars of met mijn mobiele flitsset/photobooth op diverse bijeenkomsten aanwezig zijn. In 2014 heb ik de nodige connecties gelegd dus is het afwachten wanneer ik daar de vruchten van kan plukken. Graag zou ik ook meer commerciële fashion-opdrachten willen doen dus mocht je iemand kennen die een persoon als mij behoorlijk goed kan gebruiken voor diens event- of productfotografie, schroom niet om diegene naar mijn website door te verwijzen.

 

Tussendoor heb ik ook de tijd genomen om de portfolio hier op mijn website eens grondig te herstructureren.

 

De vorige was, dankzij de gallery plug-in, een beetje te chaotisch opgebouwd. Door de tijd heen werd hij steeds stabieler waardoor ik de werking ervan beter begon te snappen. Ik heb veel oud materiaal van 2008 tot 2012 eruit gegooid ( zijn nog wel te vinden op mijn Facebook-page ), meer categorieën aangemaakt en ook extra foto-materiaal toegevoegd die ik al die tijd op mijn externe harde schijven had staan maar er niets mee deed. Als je 15 gig webspace van je hostingprovider hebt gekregen dan moet je het ook gebruiken want anders is het zonde als je er niets mee doet denk ik dan. Op het moment van spreken heb ik 4,5 gig in gebruik dus ben ik tevreden.

 

Ik vind het ook fijn om te zien hoe mijn werk de afgelopen jaren, in positieve zin, is veranderd. Ik zal niet zeggen dat ik de slechtste ben, ik zal ook niet zeggen dat ik de beste ben maar natuurlijk zal ik er altijd naar streven om mijn kwaliteit altijd een lat hoger te leggen. In de fotografie business is er nog genoeg te leren dus zal er altijd wel iets te verbeteren zijn.

 

 

Till next time.

 

 

 

 

Voor wie het zich nog herinnert…..vorig jaar belandde ik op het gala van Stichting Pijn Bij Kanker.
Een stichting opgericht door Ernst Daniel Smid dat als doel heeft om heldere communicatie met de toch al in doodsangst verkerende patient te bevorderen.
Een zeer indrukwekkend gala waarbij veel vooraanstaande Nederlanders van zich lieten horen.

 

 

Op maandag 22 september jl. vond op initiatief van Ernst Daniel Smid op de Golf Residentie Dronten het eerste golftoernooi plaats ten bate van de stichting. Mede dankzij de inzet van vele bekende Nederlanders en enkele fanatieke golfers die dit goede doel een warm hart toedragen, is er een mooi bedrag van €16.000 bij elkaar geslagen.

Aan het einde van de ochtend, toen het stopte met regenen, kwamen de bekende Nederlanders en overige deelnemers aan. Medewerking aan deze dag werd onder andere verleend door Kenneth Perez, Winston Post, Aron Winter, Sander Janson, Ferri Somogyi, Manuel Venderbos, Roy van den Akker, Ivo Niehe, Pim Vosmaer, Elisabeth Mooy en Diederik Jekel. Kort voordat de wedstrijd begon, heeft de voorzitter van de stichting prof. Kris Visser, nog eens uitgelegd waarom het werk van de stichting zo belangrijk is.

 

 

Op de baan kon men genieten van de baancatering. Bij hole 10 was dit in de vorm van koffie met wat lekkers en bij hole 2 haring met wijn of wat sterkers. Bij hole 15 hadden de spelers de mogelijkheid om tegen pro Brian Schutz een wedstrijdje ‘beat the pro’ te spelen.
Lang leek het erop dat het slechts één persoon was die dit ging lukken. Maar de laatste vier deelnemers van de dag versloegen Brian. Op deze hole mocht men ook een poging doen om een hole in one te slaan. Dit is helaas niet gelukt.

 

 

Aan het einde van de middag, na een prachtige golfdag, kwamen alle flights binnen en werd onder het genot van een hapje en drankje wat nagepraat. Vervolgens werd het buffet geopend en vond de prijsuitreiking plaats door Ernst Daniel zelf.

Velen gingen er met een mooie prijs vandoor. De poedelprijs onder de bekende golfers ging naar Ferri Somogyi. Zijn ballen belandden veelal in de sloot, diverse tuinen, op de snelweg en op een dak van een woonhuis, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Na de prijsuitreiking was er nog de veiling van een schilderij van kunstenares Bianca Leusink. Dit bracht nog een leuk extra bedrag voor de stichting op.

Mocht u benieuwd zijn naar de fotoreportage van deze dag…deze kunt u >>  hier << vinden.

 

 

Afgelopen zondag was het zover. De kick-off van de Miss Charme 2014 verkiezing.

Ook dit jaar ben ik wederom de hoofdfotograaf en zal ik op de finale voor een zeer uitgebreide fotoreportage zorgen.

Op 1 november is het alweer zo ver. Dan vind de Miss Charme verkiezing plaats in Borchland.

Ook dit jaar hebben wij 19 prachtige, maar vooral ook intelligente dames die strijden om de titel Miss Charme.

misscharme20144

Op 21 september jongsleden werden de missen gepresenteerd aan het grote publiek.

Tijdens deze spectaculaire avond werden zij tevens ook gekoppeld aan hun succesvolle ‘’moeders’’.

misscharme20145

De ‘moeders’ zijn 20 vrouwen uit het werkveld die hun ‘dochters’ gedurende de aankomende periode zullen begeleiden.

De jongedames zullen in deze korte periode heel wat ervaring opdoen wat in hun latere leven goed van pas kan komen.

misscharme20146

Om op de hoogte te blijven van het traject dat de dames afleggen kunt u altijd onderstaande sites bezoeken.

www.MissCharmeVerkiezing.nl
www.Facebook.com/MissCharmeVerkiezing
www.Instagram.com/MissCharmeVerkiezing

Voor een fotoreportage van afgelopen zondag kunt u >> hier << terecht.

Wij hopen u allen op 1 november 2014 in de Amstelborgh Borchland te mogen verwelkomen. Vergeet niet om bij onze photobooth langs te komen voor een paar leuke foto’s so dress 2 impress 😉

 MC2014_20140921_0172

Deze reportage dateert alweer van eind mei maar toch wilde ik hem met jullie delen.

Midden april nam Bianca Mourits contact met mij op met de vraag of ik wederom was geinteresseerd om de eindshow van haar dansschool te fotograferen. In 2011 en 2012 was ik ook al van de partij en dat was mij uitstekend bevallen. Plaats waar het zich allemaal afzou spelen was het Fulco Theater in Ijsselstein.

Dansschool Delicious_0020  Dansschool Delicious_0021

Dansschool Delicious_0022  Dansschool Delicious_0023

De dag bestond uit 2 shows ( 11:00–13:00 en 16:00-18:00 ). Het thema was ‘disco’ dus dat betekende veel glitter. Aangekomen op de plek van bestemming merkte je dat er een zeer ontspannen sfeer hing. Natuurlijk werden de laatste oefeningen nog even doorgenomen maar al met al stond iedereen klaar om de show te rocken. Nadat ik backstage nog een paar leuke shots van de aanwezige kinderen had geschoten kon het feest beginnen.

De voorstellingen zagen er heel erg netjes uit. De dansdocenten bleven altijd in de buurt om er zorg voor te dragen dat hun pupillen hun choreografie niet vergaten.

Dansschool Delicious_0024  Dansschool Delicious_0025

Dansschool Delicious_0026  Dansschool Delicious_0027

Het aanwezige publiek moedigden de jonge dansers goed aan en je zag duidelijk dat de kinderen er ontzettend van genoten. Zo nu en dan werden de stoere dansmoves ook met de meest gekste en grappigste momenten afgewisseld maar dat hoorde gewoon bij het entertainment. Na afloop trad Ibra Randolphe ook nog even op waarna dit dansseizoen eindelijk afgesloten kon worden.

Dansschool Delicious_0028  Dansschool-Delicious_0029

Dansschool Delicious_0030  Dansschool Delicious_0032

Ik ben blij dat ik ook deze editie van Danscentrum Delicious bij heb mogen wonen. Zowel de kinderen als de docenten gingen een welverdiende vakantie tegemoet.

Afgelopen zondag 15 juni 2014 was het vaderdag en zoals ik in mijn eerdere blog-post had vermeld zou ik die dag deelnemen aan een event namelijk Papa Razzi Caribbean Fathersday 2014.

Ondanks een zeer korte nachtrust ( had een gala die avond daarvoor ) keek ik hier heel erg naar uit.

Aangekomen op de plek van bestemming kregen alle aanwezige ondernemers van de organisatie nog de laatste informatie toegespeeld waarna wij onze stand in gingen richten. Ik zat tussen een kapper en een nail-styliste in wat op een gegeven moment voor een zeer gezellige ‘bende’ zorgde.
Voor de rest was er flink wat vermaak aanwezig…een masseur….een boksbal…diverse dansworkshops….lezingen over diverse onderwerpen….een eethoekje…..en ga maar door.

Untitled-1

De aanwezige gasten konden bij mij in de photobooth voor een paar leuke portretten terecht of konden in een stoere auto laten schieten. Rond 16:00 waren wij klaar en trok het publiek zoch naar het theater waar er een leuke show door een paar entertainers zou worden gegeven. Na afloop van de show kon men in het restaurant nog een lekker BBQ-menu nuttigen met Dj Shug La Sheedah die voor de gezellige muziek verantwoordelijk was.

Untitled-2.

Ik heb ontzettend genoten van deze dag. Moet toegegeven dat het slaaptekort mij op een gegeven moment begon op te breken….ik sliep zelfs lichtjes tussen de theatershow door maar hoe dan ook was ik ontzettend blij met het feit dat wij allemaal de gasten een ontzettend leuke dag hebben mogen bezorgen.

Alle foto’s die ik die dag heb geschoten kan men op 2 sites terugvinden namenlijk mijn Facebook-page en voor de hoge resolutie, non-compressed beelden (aanbevolen) kunt u op mijn Flickr-account terecht.

Let er bij het laatste wel op dat u de hoogste resolutie ( 2750 x 1833 px ) downloadt.

Mocht u enige vragen over mijn werkzaamheden als fotograaf hebben schroom niet om contact met mij op te nemen.

Elk jaar rond deze tijd gaat de Zomercarnaval Queen election strijd van start. Degene die uiteindelijk de fel begeerde kroon in ontvangst zal nemen mag de zomercarnaval straatparade, die een aantal dagen later door de binnenstad van Rotterdam trekt, altijd aanvoeren.

Op maandag 16 juni 2014 was het zo ver; maar liefst 10 deelneemsters stelden zich officieel aan het publiek voor. Heel leuk uitziende jongedames die de komende periode voor veel spektakel zullen zorgen.

De afgelopen jaren ben ik altijd wel voor 1 van de deelneemsters verantwoordelijk geweest voor het beeldmateriaal dat zij uiteindelijk voor promotie gingen gebruiken. Dit jaar had ik de eer om niet 1 maar 2 deelneemsters van beeldmateriaal te voorzien. Altijd leuk en laten we eerlijk zijn….ik vind het absoluut niet erg.. 🙂

De dames die ik heb mogen fotograferen zijn

Shamila Tromp namens Kingdoms under the Sun.

Untitled-2_resize

en

Lenore Peels namens Caribbean Love.

Untitled-1_resize

ik wens alle deelneemsters de komende periode veel succes toe. Ik kan nu al niet wachten op de finale ( 12 juli 2014, Rotterdam ) waar ik vanzelf ook aanwezig zal zijn om er een fotoreportage van te maken.

Mocht je de tussenstand willen weten of je stem uit willen brengen, bezoek dan de desbetreffende website.
Ook de Youtube-site van Rotterdam Unlimited wordt met regelmaat van nieuw film-materiaal voorzien dus vergeet niet om ook daar een kijkje te nemen.

 

Op deze dag zal ik met een photobooth op dit event staan. Kom gezellig langs voor een familieportret en meer..

 

 

Vier Vaderdag met Tori Oso Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht!

 

Op zondag 15 juni maken we er een bijzondere dag van: een Vaderdag in Caribische sferen.
Lach om de herkenbare situaties uit het gezinsleven van Roué Verveer en om de grappen van Jeffrey Spalburg die onlangs vader werd. Geniet van live muziek en laat je verleiden door de gloednieuwe formatie @SIX, bestaande uit de beste Surinaamse en Antilliaanse muzikanten. Powerlady Zanillya Farrell zal vanuit het vrouwelijk perspectief haar licht op Vaderdag laten schijnen.
Zelf in actie komen kan bij verschillende workshops waar vaders graag hun huis voor uitkomen. Luieren kan ook: tijdens een stoel of hoofdmassage, een MANicure, aan de cocktailbar of in The Barbershop.

 

Natuurlijk zijn er lekkere hapjes, drankjes en er wordt een speciaal BBQ-menu geserveerd. ‘Papa Razzi’ is een swingend programma waarin vaders en vaderschap op allerlei manieren de revue passeren.  Vaders, zonen, opa’s, broers, ooms en neven staan de hele dag in de spotlights. Kortom, een complete Vaderdag-ervaring met een lekker Caribisch tintje.
Dames…neem ze mee en trakteer ze op een mooie dag!…dit event is niet alleen leuk voor vaders!

 

Locatie: Stadsschouwburg Utrecht, Lucas Bolwerk 24, 3512 EJ Utrecht

Inloop: 13.00 uur
Start randprogrammering: 13.30 uur
Start theatershow: 16.00 uur.
Start Caribisch BBQ diner: 18.00 uur
 
Prijzen: t/m 18 jaar 10 euro en vanaf 18 jaar 19,50 euro. (Ticketprijs is incl. theatervoorstelling, deelname aan div. workshops, stoelmassages en andere activiteiten. Exclusief BBQ-diner à 17,50,- en overige consumpties)

Kaartverkoop aan de kassa

 

– Telefonisch: ma t/m za: 12.00 -17.00 uur (030 2302023)
– Balie: ma t/m za: 12.00 -19.00 uur
– Zon- en feestdagen: vanaf een uur voor aanvang voorstelling (alleen verkoop voor de voorstelling van die dag)

 

Een voorlopige selectie uit het Vaderdag programma (programma wijzigingen voorbehouden):

– 13.30-14.30: Workshop Kawina percussie door Giovanni Essed (formatie Ondrofeni)
– 14.45-15.45: Workshop Latin Caribbean dans door Brian Libier (voorheen Salsadiction)
– 13.30-16.00: Meet je kracht en geef een hit op de Boksbal van Boxbal Events. Bekijk Boxbal op Facebook.

 

Lach om andere vaders (hoofdshow)

– 16.00: Cabaretprogramma Papa Razzi: met Roué Verveer, Jeffrey Spalburg, Zanillya Farell, muziekformatie @SIX en host Quintis Ristie – Douwe Egberts theaterzaal

 

Laat je verwennen (doorlopend vanaf 13.30 uur)

– Afrikaanse hoofdmassage door Yema HealingTouch
– Stoelmassage door Relak4Wellness
– MANicure (verwenbehandeling voor herenhanden) door Honeynails
– Barbershop (free haircut | bijwerken baard/snor | knipdemonstratie) door Re-Touch hairstyling (van Ramses Versluis | winnaar Barber Battle 2014)

 

Lachend op de foto (doorlopend vanaf 13.30 uur)

– Loop langs bij de photobooth van fotograaf Philip Jong Loy.

 

Luister of praat mee

– Optredens van @SIX en powerlady Zanillya Farrell
– 14.00: Talkshow ‘Vaderschap in de spotlights’ o.l.v. Guilly Koster. Gasten: Lloyd Marengo (theatermaker/choreograaf), Orville Breeveld (Vitamine Vader), Radj Ramcharran (CDA | ASHA) – ZINDERING restaurant
– 15.00: Inspirational talk met sportman Clyde Petres : opgeven is geen optie en zijn persoonlijk verhaal in de strijd tegen lymfeklierkanker – FOUNDERS room

 

Laat het je smaken

– Cocktailbar (doorlopend)
– Heerlijke BBQ-hapjes (doorlopend)
– Surinaamse koek van Oma Nel (doorlopend)
– vanaf 18.00: BBQ-menu – ZINDERING restaurant met muziek van Feelgood DJ Shug La Sheedah.

 

Hope to see you there… 😉